Dördüncü İhracat Günleri Fakültemizde Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitesi dördüncü “İhracat Günleri” etkinliği, 5 kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Üniversite bünyesinde bulunan Ticaret ve Finans Kulübü tarafından düzenlenen, Yalova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi  15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen “ İhracat Günleri” etkinliğine; Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Demirtaş ,Yalova Liman Başkanı Hakan Pekşen, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr Metin Çancı ve Doç.Dr Yasin Galip Gençer’in yanı sıra üniversitemiz öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını  yapan İİBF Dekanı Prof.Dr Metin Çancı, katılımcılara ihracatın önemi  ve geleceğinden bahsetti “ İhracat Günleri” etkinliğinin öğrenciler için oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Ardından söz alan konuşmacımız Makine Mühendisi, Okaytaş Madencilik Mühendislik Firması Ortağı, Makine Mühendisleri Odası Başkanı , Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Sayın Kazım Demirtaş ise, ihracatın tanımını yaparak,ihracata başlama sürecini şu şekilde ifade etti ; ihracata ilk olarak alım ve satım yaparak başladığını, 2004-2005 yılında bir zarara uğradığını ve bu durumun onu üretim  yapmaya teşvik ettiğini bu yüzden alım satım yaparak ihracat yapılmayacağını belirten Kazım Demirtaş aynı zamanda ihracatı nasıl yapmamız ve yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiğine değindi. Başarılı bir ihracatın nasıl yapılacağı konusunda şu hususlara dikkat çekti ; ihracat yapacağımız ülkenin ticaret kurallarını tanımak, ülkenin pazar fiyatlarına ve ihracat terimlerine hakim olmak aynı zamanda ülke dilini bilmememizin başarılı bir ticaret yapma konusunda bizlere yol gösterici olacağını söyledi.

Dördüncü “ İhracat Günleri” etkinliği sayesinde üniversitemiz öğrencileri  ticaret sektörü hakkında geniş kapsamlı bilgi edinme fırsatı yakaladı.