Yalova Ünivesitesi Denetim Kulübü İlk Etkinliğini Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Üniversitemizde yeni kurulan “Yalova Üniversitesi Denetim Kulübü” ilk etkinliğini 4 Kasım 2019 tarihinde İİBF 15 Temmuz Konferans salonunda gerçekleştirdi. Denetim kulüplerinin kuruluş ve etkinliklerini destekleyen Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) ve Yalova Üniversitesi Denetim Kulübü ortaklaşa bir panel organize ettiler. Panelistler; TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN, TİDE Yönetim Kurulu Üyesi ve Uğur Okulları İç Denetim Müdürü Ethem YENİGÜN, Coaching ve Leading Academy Yöneticisi, Performans Koçu ve Eğitmen Nuray TAMER ve Matematik Mühendisi Meral ASLAN’dı. Panel başlığı “Denetim Mesleğinde Yarına Hazır Olmak, Gelecek ve Kariyer Üzerine” idi. Panele Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bülent KEĞAZ ile Yönetim Kurulu Üyesi Aynur YEZER; Yalova Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Şengül TANIR ve Yönetim Kurulu Üyeleri; öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panel modaretörlüğünü Ali Kamil UZUN yaptı. Ali Kamil UZUN “benim özgeçmişim sizin geleceğiniz” olabilir sözüyle anlamlı bir giriş yaptı. “Ne mağrur ne de mağdur olmamalıyım” ifadesi hayat felsefesiniz olmalı diye ifade etti. Sürekli okumanın, iletişim becerileri ile network oluşturmanın, sosyal ağların etkili kullanımının, kendini tanımaya özen göstermenin, öz eleştirinin önemine dikkat çekti.

Kariyer yolculuğuna 5-6’lı yaşlarda ana okulunda başladığımızı vurgulayan Meral ASLAN, gitmek istediğimiz yeri, hedefimizi iyi seçip, ona gidecek yolları, zaman zaman bu yollarda zorlanacağımız ve bu zorluğun iyi günlere işaret olduğunu söyledi.

Hayatın iniş çıkışlı olduğunu, her çabamızın iyi sonuçlar vermeyebileceğini belirten Ethem YENİGÜN, sabırla mücadele ettiğimizde zamanı gelince taşların yerine oturup iyi şeylere yol olacağını söyledi. Ayrıca istemediğimiz bir yerde uzun yıllar boyunca çalışmanın önce kendimize sonra ise çalıştığımız yere zarar vereceğini de ekledi.

İletişim kanallarımızı oluşturup, network oluşturmanın önemine dikkat eden Nuray TAMER, kendimizi ifade etmemizin ve dış görünüşümüzün önemli olduğuna dikkat çekti. “Network oluşturmak bizim kimleri bildiğimizden çok kimlerin bizi bildiğidir” dedikten sonra, buna da gayret gösterilerek ulaşılabileceğini vurguladı.

Ali Kamil UZUN program sonunda sürpriz yaparak katılımcılar arasından 15 kişiye Nuray TAMER ile beraber mentörlük yapacaklarını müjdesini verdi.

Katılımcılar program boyunca keyifli ve bilgilendirici anlar yaşayarak, kendilerini tanıma ve sorgulama fırsatı elde ettiler. Panelistlere ve kulüp danışmanına TEMA Vakfı tarafından adlarına üç fidan dikileceğini gösteren katılım belgeleri verildi. Panelin sonunda katılanlarla toplu olarak ‘’Yarına hazırız, bekle bizi gelecek ‘’ sloganı eşliğinde özçekim yapıldı. Program sonunda konuklar ve katılımcılar YUDEN Yönetim Kurulunu başarılı organizasyon nedeniyle tebrik ettiler.