Kadın ve ailenin güçlendirilmesi konusunda farkındalık yaratmak ve bilimsel çalışmaları paylaşmak amacıyla Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen I. Ulusal Kadının ve Ailenin Güçlendirilmesi Sempozyumu başladı.

Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış toplantısına Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu ve Prof. Dr. Cahit Külekçi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek, il müdürlüleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sempozyum Düzenleme Komitesi Başkanı ve Üniversitemiz Kadın ve Aile Uygulamaları Merkezi Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, açılış takdiminde sempozyuma katkıları dolayısıyla tüm paydaşlara teşekkür ederek, “Ailenin tehdit altında olduğu bu dönemde düzenlediğimiz sempozyuma Türkiye’nin bir çok kentinden bildirileri ile katılan tüm akademisyenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ise, doğduğumuz andan itibaren ailenin büyük bir tiyatro sahnesi olduğunu ifade ederek, “Aileyi ve ailenin olmazsa olmazı kadını yaşattığımız sürece sağlıklı bir toplum inşa edebiliriz. Güçlü ailelere, güçlü kadınlara, güçlü bireylere tüm dünyanın ihtiyacı var” diye konuştu.

“Kadının Statüsünü Güçlendiriyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu da, aile yapısını güçlü kılmak için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplumla birlikte yürütülen çalışmaları anlattığı konuşmasında, “Güçlü birey, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eşitlikçi reformlarla kadının statüsünü güçlendiriyoruz. Şiddetle mücadelede yapılan düzenlemelerle önemli mesafeler kat ettik. Toplumun tüm kesimlerinin refah seviyesinin yükseltilmesi için kadın istihdamını önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Önce Kadını Güçlendirmeliyiz”

Son olarak kürsüye gelen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da, ailenin güçlendirilmesi noktasında ülkemizin son yıllarda çok ciddi adımlar attığına dikkat çekerek, “Şiddet gören kadınların sosyal hayata katılımı için acil adımlar atmalıyız. Şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının aile danışma merkezleri kurmasını destekliyorum” dedi. Karar alma mercilerinde kadınların sayısının artmasının toplumsal refah açısından önemine değinen Vali Kaya, “Önce kadını güçlendirmeliyiz. Sonra ailenin güçlendirilmesini konuşabiliriz.” diye konuştu.

İki gün sürecek “I. Ulusal Kadın ve Ailenin Güçlendirilmesi Sempozyumu'na Yalova Üniversitesi ile birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi paydaş üniversiteler olarak katkı sunuyor. Sempozyuma ayrıca, Yalova Belediyesi, Birlikte Kanserle Mücadele Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı Yalova Müftülüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yalova İl Müdürlüğü destek veriyor.

 Etiket: I. Ulusal Kadının ve Ailenin Güçlendirilmesi Sempozyumu Başladı