Yalova Üniversitesi    iibf@yalova.edu.tr +90 226 815 51 15

"Bilişimde Gelecek Vizyonu ve İş Dünyasında Veri" Konulu Konferans Düzenlendi

Geleceğin Meslekleri ve Trendleri “Bilişim Günü”nde Konuşuldu
Yalova Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen "Bilişimde gelecek vizyonu ve iş dünyasında veri" konulu konferans, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Taner Tatar'ın katılımıyla gerçekleşti.
Yalova Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen "Bilişimde gelecek vizyonu ve iş dünyasında veri" konulu konferans, İİBF 15 Temmuz Konferans Salonu'nda düzenlendi. Konferansa Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Taner Tatar gibi önemli isimler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansın konuşmacıları arasında ise Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe gibi uzmanlar ve yetkililer yer aldı.
Konferans sırasında, yapay zekâ, bulut bilişim, büyük veri, nesnelerin interneti, metaverse ve XR gibi konular ayrı ayrı ele alındı. Katılımcılar, bu alanlarda önemli gelişmelerin ve fırsatların olduğunu ve bu konuların iş dünyasında önemli rol oynayacağını vurguladı.
Katılımcılar tarafından oldukça beğenilen etkinlik, öğrencilerin gelecekteki mesleki yolculuklarına yönelik önemli ipuçları verdi.