Yalova Üniversitesi    iibf@yalova.edu.tr +90 226 815 58 57

Yeni Fikirler Kulübü Uludağ Üniversitesi Maliye Topluluğu'nun Düzenlemiş Olduğu Kişisel Gelişim Zirvesi Adlı Etkinliğe Katıldı

Yalova Üniversitesi Yeni Fikirler Kulübü olarak 26 Şubat 2020 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi Maliye Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu Kişisel Gelişim Zirvesi adlı etkinliğe katıldık.

Kişisel Gelişim Zirvesi etkinliğine Siteplus kurucusu ve CEO, "Ufuk Turu" kitabının yazarı Ufuk COŞKUN, Kurucu ve TEDx Konuşmacısı İnci ABAY CANSABUNCU ve İnsan Kaynakları Yöneticisi, Koçluk Seansları Mentörü Nihan ERTÜRK katılmıştır.

İlk olarak Ufuk COŞKUN "Başarı Uzun Bir Yolculuktur" başlıklı konuşmasını yapmıştır. Konuşmasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Celal Bayar'ın yapmış oldukları yeniliklerden bahsederek başlamıştır. Kurmuş olduğu ve şu anda yönetiyor olduğu Siteplus ofisinin kuruluşunu anlatırken babasından örnek aldığını söylemiştir ve "Rol model seçmek çok önemlidir, kendinize iyi bir rol model seçin.Ben babamı rol model seçtiğim için hırslı ve azimliydim." diyerek rol model seçmenin önemini kendi hayatından örnek vererek vurgulamıştır. Rol model seçmenin öneminden sonra da hayal kurmanın bir insan için çok önemli olduğunu söylemiştir. Bir şeyleri başarmanın ilk önce hayal kurmaktan geçtiğini söylerken "Hayal kurmak çok önemlidir, bol bol hayalleriniz olsun ve sonrasında da hayallerinizi uygulamaya sokun. Hayal kurmazsanız ve uygulamaya geçmezseniz gelişemezsiniz. Hayal kurmaya yarayacak şey ise çok kitap okumaktır. Bol bol kitap okuyun. Kitaplar sizi olumsuzluklara önceden hazırlar ve size "Nasıl?" sorusunu sormayı öğretir." diyerek hayal kurmanın, hayallere sınır koymamanın ve bu hayalleri uygulamanın önemini vurgulamıştır. Son olarak öğrencilere "El sıkışın, gülümseyin ve teşekkür etmesini öğrenin." tavsiyesiyle konuşmasını sonlandırmıştır.

İkinci olarak İnci ABAY CANSABUNCU "Dijital Dünyanın Zihin Açan Soruları" başlıklı konuşmasını yapmıştır. Dijital dönüşümü Sanayi Devrimi'ne bağlayarak sunumuna başlamıştır. Genel olarak bütün işlerin entegre olarak birbirlerine bağlanmasını, dönüşmesini dijital dönüşüm ile bağdaşlaştırmıştır. Öğrencilere her zaman olduğunuzun üstüne koyarak, farklı ne katabiliriz düşüncesiyle hareket ederek ilerleyebileceklerini söylerken "Yeteneklerinizi keşfetmek ve üstüne koymak önemlidir." diyerek düşüncesini desteklemiştir. Bu düşüncesine Blockbuster ve Netflix'i örnek göstermiştir. Ardından teknolojinin dijital dönüşümdeki yerini sormuştur. Teknolojinin dijital dönüşümde büyük yeri olduğunu düşünen öğrencilere mobilya kiralamayı örnek vererek teknolojiyi işe katmadan da dijital dönüşümün mümkün olduğunu söylemiştir. Konuşmasına 4G ve 5G nin karşılaştırması ve 5G hakkında bilgi vererek devam etmiştir. Konuşmasına son verirken dijital dönüşümün mühendislikten öte yaratıcılık, hayal gücü ve cesarete göre şekilleneceğini vurgularken "Geleceğin Meslekleri" kitabını önerip, öğrencilere yönelttiği "Senin dijital dönüşümün nasıl olacak?" sorusuyla konuşmasını sonlandırmıştır.

Son olarak Nihan ERTÜRK "Ben Bitti Demeden Bitmez" başlıklı konuşmasını yapmıştır. "Kariyer nedir?" sorusuyla kariyerin kelime anlamını ve kendi kariyerini anlatmıştır. Ortaokul-lise-üniversite döneminde yaşadığı olumsuzlukları anlatıp, bütün bu olumsuzluklara rağmen hep bir fırsat bulup, değerlendirip başarı merdivenlerini nasıl birer birer çıktığını anlatmıştır. "Zamanı iyi kullanmak" başlığı altında zamanın nasıl ve neden değerli olduğunu anlatmıştır. Zamanı iyi kullanarak verimli ve güçlü çalışmanın önemini anlatmıştır. Zaman kavramının öneminin ardından bedenine ve ruhuna iyi bakmanın önemini vurgularken "İyi olmaya çabalamak ve iyi alanda durmak kazandırır." cümlesiyle bu fikrini desteklemiştir. Konuşmasına son verirken öğrencilere yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım etmeleri konusunda tavsiye vermiştir. "Eğer birisi size ihtiyaç duyuyorsa siz o konuda yetkinsinizdir. Buna iş hayatında yetkinliklerini aktarmak diyoruz." cümlesiyle bilgileri aktarmanın gerekli ve önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasını sonlandırmıştır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Maliye Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu Kişisel Gelişim Zirvesi adlı etkinlik fotoğraf çekimiyle son bulmuştur. Yalova Üniversitesi Yeni Fikirler Kulübü olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Maliye Topluluğu'nun Kişisel Gelişim Zirvesi adlı etkinliğine katıldık. Bizi davet eden ve ağırlayan Bursa Uludağ Üniversitesi Maliye Topluluğu'na bu güzel etkinlik ve ilgileri için teşekkür ediyoruz.